skip to Main Content

Veel gestelde vragen re-mind voor ruiters

Hoe werkt de re-mind?

De re-mind werkt heel eenvoudig. Je zet hem ‘s ochtends aan en stopt hem in je zak of draagt hem aan een koordje om je hals. Elke keer als de re-mind trilt denk je even aan de instructies van je therapeut of coach: Zit of sta je goed? Hoe is je houding? Ben je ontspannen? Hoe is je ademhaling, etc. ‘s avonds zet je hem weer uit. Zo verbeter  je dag in, dag uit en leer je echt een nieuwe gewoonte aan.

Hoe zet je de re-mind aan?

Je zet de re-mind aan en uit door kort op het knopje te drukken. Als de re-mind één keer trilt staat hij aan. Trilt de re-mind twee keer, dan staat hij uit.

Hoe vaak trilt de re-mind?

De re-mind trilt standaard ongeveer elke 6 minuten. Dit kun je zelf, of in overleg met je therapeut instellen, van 1 tot 30 minuten, precies wat voor jou werkt.

Kun je de re-mind zelf instellen?

De re-mind staat standaard ingesteld, daar hoef je in principe niets aan te doen. Bij dit programma trilt de re-mind ongeveer elke 6 minuten. In overleg met je oefentherapeut / fysiotherapeut kan de re-mind op een ander programma gezet worden:

Je kunt de re-mind instellen door de knop lang (meer dan 5 seconden) ingedrukt te houden. Wacht tot de re-mind trilt en druk daarna het aantal minuten (dus 3 x drukken voor 3 minuten). Wacht een aantal seconden en re-mind trilt dan het nieuwe programma. Je kunt tot 30 minuten instellen.

Voorbeeld: Stel, je wilt dat de re-mind ongeveer om de 8 minuten trilt. Druk dan eerst het knopje lang in, totdat de re-mind trilt. druk vervolgens 8 . maal kort op het knopje. Wacht vervolgens, totdat de re-mind 8 keer trilt ter bevestiging. De re-mind is nu op 8 minuten ingesteld.

Wat als je de re-mind niet zo goed voelt?

Voel je de re-mind niet goed, dan kun je hem langer laten trillen door de knop lang (meer dan 5 seconden) ingedrukt te houden. Wacht tot de re-mind trilt en druk daarna nogmaals lang op de knop, totdat de re-mind trilt. De re-mind trilt dan 3 seconden i.p.v. 1 seconde. Let op: hierdoor wordt de batterijduur wel verkort. Herhaal bovenstaande procedure om de re-mind weer terug te zetten naar 1 seconde.

Je kunt ook de re-mind op een andere plaats dragen, bijvoorbeeld aan een koordje om je hals. Verder zijn er binnenkort re-mind polsbandjes beschikbaar, waardoor je de re-mind dicht tegen je pols draagt en zeer goed kunt voelen.

Hoe groot is de re-mind

De re-mind is heel klein, de afmetingen zijn 25mm breed, 48 mm lang en 8 mm dik. Dat is kleiner dan een klein luciferdoosje. Hij is mooi glad vormgegeven, dus je voelt hem niet als je hem draagt.

Hoe vervang je de batterij?

De batterij van de re-mind gaat normaal gesproken 3 tot 5 maanden mee, afhankelijk van je instellingen. Dit filmpje laat zien hoe je de batterij vervangt.

Wat als je geen broekzak hebt?

Veel vrouwen dragen geen broek of hebben een broek zonder zakken. Je kunt de re-mind dan met een koordje of kettinkje om je hals dragen. Binnenkort is er ook een polsbandje beschikbaar waarin je de re-mind kunt dragen.

Waarom geen re-mind App op je mobiel?

Er bestaan Apps die af en toe je mobiel laten trillen of een geluidje maken. Maar dat heeft een groot nadeel: Je wilt dan steeds op je telefoon kijken wat er is en daarom leidt het enorm af. Juist omdat de re-mind los van je telefoon werkt werkt het zo goed en geeft het een bepaalde rust.

Om dezelfde reden moet je je re-mind ook niet in dezelfde zak als je telefoon stoppen!

Wat als de re-mind het niet meer doet?

Als de re-mind het na een maand of 3 niet meer doet, dan kan de batterij op zijn. Vervang dan de batterij. Mocht je re-mind het eerder niet meer doen, stuur dan een mailtje naar support@remind2change.com, dan lossen we het op.

Gaat de re-mind vanzelf uit?

De re-mind gaat automatisch uit, ongeveer 16 uur nadat je hem hebt ingeschakeld. Dit zorgt ervoor dat de re-mind niet leegloopt als je hem tijdelijk hebt weggelegd.

Back To Top
Remind2Change Herenweg 77, 3648CB, Wilnis
Heeft u een vraag?
Stuur ons een bericht