skip to Main Content

Veel gestelde vragen

Hoe werkt de re-mind?

De re-mind werkt heel eenvoudig. Je zet hem ‘s ochtends aan en stopt hem in je zak of draagt hem aan een koordje om je hals. Elke keer als de re-mind trilt denk je even aan je houding: Zit of sta je goed? Ben je ontspannen? Staat je hoofd recht en je schouders naar achteren?Als je staat, zijn je  buik en billen licht aangespannen? Als je al een tijd in dezelfde houding gezeten hebt, ga dan even verzitten of een stukje lopen.

Denk verder aan je ademhaling. Is deze rustig en laag (in je buik), of snel en hoog (in je borst). Neem kort de tijd om je ademhaling weer rustig en laag te krijgen.

Hoe zet je de re-mind aan?

Je zet de re-mind aan en uit door kort op het knopje te drukken. Als de re-mind één keer trilt staat hij aan. Trilt de re-mind twee keer, dan staat hij uit.

Hoe werkt de ingebouwde leercurve?

De re-mind heeft een slimme leercurve die je helpt je continue bewust te zijn van je lichaamshouding. De leercurve heeft een wen-fase en een leer-fase. Kijk in dit artikel voor meer informatie over de leercurve en hoe het je helpt je houding te verbeteren.

Hoe groot is de re-mind

De re-mind is heel klein, de afmetingen zijn 25mm breed, 48 mm lang en 8 mm dik. Dat is kleiner dan een klein luciferdoosje. Hij is mooi glad vormgegeven, dus je voelt hem niet als je hem draagt.

Hoe vervang je de batterij?

De batterij van de re-mind gaat normaal gesproken 4 a 5 maanden mee. Dit filmpje laat zien hoe je de batterij vervangt.

Wat als je geen broekzak hebt?

Veel vrouwen dragen geen broek of hebben een broek zonder zakken. Je kunt de re-mind dan met een koordje of kettinkje om je hals dragen.

Waarom geen re-mind App op je mobiel?

Er bestaan Apps die af en toe je mobiel laten trillen of een geluidje maken. Maar dat heeft een groot nadeel: Je wilt dan steeds op je telefoon kijken wat er is en daarom leidt het enorm af. Juist omdat de re-mind los van je telefoon werkt werkt het zo goed en geeft het een bepaalde rust.

Om dezelfde reden moet je je re-mind ook niet in dezelfde zak als je telefoon stoppen!

Wat als de re-mind het niet meer doet?

Als de re-mind het na een maand of 4 niet meer doet, dan kan de batterij op zijn. Vervang dan de batterij. Mocht je re-mind het eerder niet meer doen, stuur dan een mailtje naar info@remindlife.com, dan lossen we het op.

Kun je de re-mind zelf instellen?

De re-mind staat standaard ingesteld op een leerprogramma, daar hoef je in principe niets aan te doen. Bij dit programma trilt de re-mind ongeveer elke 5 a 6 minuten. In overleg met je oefentherapeut / fysiotherapeut kan de re-mind op een ander programma gezet worden:

  • Programma 1: Standaard re-mind programma met ingebouwde leercurve
  • Programma 2: De re-mind trilt ongeveer 4 maal per uur
  • Programma 3: De re-mind trilt ongeveer 6 maal per uur

Je kunt de re-mind op een ander programma zetten door de knop lang (5 seconden) ingedrukt te houden. De re-mind trilt dan het (nieuwe) programma nummer, gevolgd door een lange trilling.

Voorbeeld: Standaard staat de re-mind op programma 1. Als je de eerste keer een ander programma wilt selecteren, houd dan de knop lang ingedrukt. Na ongeveer 5 seconden trilt de re-mind 2 maal kort en eenmaal lang. Hij staat nu op Programma 2 (15 minuten). Herhaal dit voor Programma 3 (re-mind trilt 3 keer kort en eenmaal lang). Nogmaals herhalen zet de re-mind weer op Programma 1.

Gaat de re-mind vanzelf uit?

De re-mind gaat automatisch uit, ongeveer 16 uur nadat je hem hebt ingeschakeld. Dit zorgt ervoor dat de re-mind niet leegloopt als je hem tijdelijk hebt weggelegd.

Remind2Change Herenweg 77, 3648CB, Wilnis
Heeft u een vraag?
Stuur ons een bericht
Back To Top