skip to Main Content

Perspagina
van re-mind

re-mind pers pagina

Contact

Foto’s

Video

Persberichten

Contact met re-mind

Meer informatie over de re-mind, interviews of extra beeldmateriaal?

Neem contact met ons op:

Remindlife B.V.
Steven Streefkerk
T: 085 – 130 5480
info@remindlife.com

iconfinder_square-linkedin_317725
iconfinder_facebook_386622

Foto’s van re-mind

Klik op foto’s voor high-res images

re-mind-houding-rugpijn-ergonomie-oefeningen-rugklachten-nekklachten
re-mind-houding-rugpijn-ergonomie-oefeningen-rugklachten-nekklachten-verpakking
Steven Streefkerk Profielfoto_web
re-mind-houding-rugpijn-ergonomie-oefeningen-rugklachten-nekklachten-hand
logo_remind_willen-wordt-kunnen_520px_white
VvOCM logo FC

Video van re-mind

Interview gebruikers

https://youtu.be/_4X4sRji-iU

Interview Oefentherapeut

https://youtu.be/2WZUlT39EO8

Unboxing 1e serie

https://youtu.be/xOTHh66ZH1E

Persberichten van re-mind

Lees & Download de persberichten van re-mind:

ANP Persbericht Remindlife

Nooit meer rugklachten? Nederlandse startup lanceert de re-mind.

Utrecht, 19 februari 2019

De Nederlandse healthcare startup Remindlife lanceert samen met de Vereniging voor Oefentherapeuten (VvOCM) de re-mind: een slim apparaatje dat je helpt je houding structureel te verbeteren.

Meer dan twee miljoen Nederlanders hebben er last van: nek- en rugklachten. Het zorgt niet alleen voor verzuim bij werken, maar belemmert mensen ook in het dagelijks leven. Een goede, ontspannen lichaamshouding is een voorwaarde voor verbetering, maar blijkt in de praktijk lastig aan te leren. We willen wel, maar vergeten er gedurende de dag aan te denken, waardoor de nieuwe houding niet ‘inslijt’.

Willen wordt kunnen

Met dit probleem in het achterhoofd werd de re-mind ontworpen, met als motto: “willen wordt kunnen”. De re-mind helpt je steeds je houding te corrigeren door een licht trilsignaal te geven. Het is een heel klein apparaatje dat je makkelijk bij je draagt. 

“Het was mijn doel de re-mind zo te maken dat het niet alleen makkelijk in het gebruik is, maar vooral effectief. Met de re-mind corrigeer je vele malen per uur je houding, terwijl je dat anders maar een paar maal per dag zou doen. Na meer dan 80 prototypes succesvol met gebruikers getest te hebben is nu de eerste officiële serie geproduceerd.” vertelt Steven Streefkerk, oprichter van Remindlife. “De samenwerking met de VvOCM is erg belangrijk voor ons. Het geeft aan dat de re-mind echt een oplossing biedt voor mensen met nek- en rugklachten.”

Vereniging van Oefentherapeuten

“De eenvoud van de oplossing die de re-mind biedt sprak me direct aan” zegt Viola Zegers, directeur van de VvOCM. “Het draagt bij aan duurzame gedragsverandering en past daarmee goed bij de werkwijze van de oefentherapeut.”

Meer informatie

Meer informatie over de re-mind is te vinden op www.mijnremind.nl.

Download Word bestand

Persbericht VvOCM

“Verbeter je houding met de re-mind” – VvOCM en Remindlife presenteren de re-mind

Utrecht, 19 februari 2019

De Vereniging van Oefentherapeuten Cesar/Mensendieck (VvOCM) en Remindlife presenteren vandaag de re-mind: een slim apparaatje dat mensen helpt hun houding blijvend te verbeteren. De re-mind draagt bij aan duurzame gedragsverandering en past daarmee goed bij de werkwijze van de oefentherapeut.

De oefentherapeut is specialist in houding en beweging en kan heel goed uitleggen wat een goede houding is. Die geeft oefeningen op maat, die gemakkelijk in het dagelijkse leven kunnen worden toegepast. Daarmee leert een cliënt een andere houding aan te nemen en beter te bewegen. Je houding verbeteren kan alleen door het heel vaak te doen. Maar meestal vergeet je eraan te denken waardoor je vast blijft zitten in je oude gewoonte. Dan heb je een extra steuntje in de rug nodig! De re-mind is een nieuwe Nederlandse vinding die dit probleem op een eenvoudige en toegankelijke manier oplost.

Hoe werkt re-mind
De slimme re-mind geeft je regelmatig een licht trilsignaaltje, zodat je wordt herinnerd aan de oefening of tips die je van de oefentherapeut hebt gekregen. Hiermee wordt de verbeterde houding een nieuwe gewoonte. De re-mind werkt heel eenvoudig: aanzetten en in je zak steken. Elke keer als hij trilt, denk je even aan je houding.

Oefentherapeut en re-mind
De re-mind is een mooie aanvulling op het werk en doel van de oefentherapeut Cesar/Mensendieck. Doel is immers het verbeteren van je houding. De re-mind geeft net dat extra steuntje dat patiënten nodig hebben om de adviezen van de oefentherapeut in de praktijk toe te passen. “De eenvoud van de oplossing die de re-mind biedt, sprak me direct aan” zegt Viola Zegers, directeur van de VvOCM. “Het draagt bij aan duurzame gedragsverandering en past daarmee goed bij de werkwijze van de oefentherapeut.” Uiteindelijk levert dat zowel voor de cliënt als voor de oefentherapeut een beter resultaat op!

Meer informatie
Meer weten? Kijk dan op www.mijnremind.nl  of op www.oefentherapeut.nl

Download Word bestand
Remind2Change Herenweg 77, 3648CB, Wilnis
Heeft u een vraag?
Stuur ons een bericht
Back To Top