skip to Main Content
Re-mind Voor De Ruitersport

Re-mind voor de ruitersport

Speciaal voor de ruitersport is er nu een re-mind ontwikkeld, de ‘Re-mind: Ride’. Deze geeft een intenser trilsignaal af en is instelbaar voor 2, 4 en 6 minuten.

Houding en zit

Als ruiter weten we allemaal dat een goede houding tijdens het paardrijden belangrijk is. Het ziet er niet alleen mooier uit, het zorgt ook voor minder nek- en rugklachten. Bovendien is een goede houding van essentieel belang om goed te kunnen rijden. Het paard moet begrijpen wat je van hem vraagt, dus moeten de instructies vanuit de ruiter zo duidelijk mogelijk zijn. De zit is immers het communicatie middel met het paard. Dit gaat het beste wanneer je in balans op het paard zit en er zo min mogelijk “ruis” is tussen ruiter en paard.  

Bewustwording

Het aanleren van een goede lichaamshouding over het algemeen is al best een uitdaging. Hoe zit je bijvoorbeeld nu, tijdens het lezen van dit artikel? De houding naast het paard komt overeen met de houding op het paard. Zit je op het paard met een te gebogen bovenrug? Dan zit je waarschijnlijk nu ook zo. Een paar vaak voorkomende ruiterhoudingen zijn: een te holle of te bolle rug, opgetrokken schouders, scheef zitten, onrustige handen, klemmende bovenbenen of wiebelende onderbenen. Iedere ruiter heeft te maken met eigen verbeterpunten waar aandacht aan besteed moet worden.                                       

Ontwikkel je ruitergevoel

Het begint dus met bewustwording. Eerst heb je inzicht nodig in wat je kunt verbeteren, om vervolgens te kunnen voelen hoe je dat kunt corrigeren. Wanneer je voelt hoe je beter zou kunnen zitten, wil dit niet zeggen dat het ook direct prettig aanvoelt. In het brein is deze nieuwe houding nog niet eigen gemaakt. De sleutel naar succes, zit in het herhalen van de juiste houding. Hierdoor wordt het steeds meer jouw eigen houding en gaat het steeds meer als vanzelf. Twijfel je of je op de goede weg zit? De meest duidelijke feedback krijg je het van het paard.

Het technologische geheugensteuntje

Er is een uitstekend hulpmiddel die kan helpen om je houding te verbeteren. De kunst zit in het herhalen, en daar is de re-mind op gebaseerd. De ”re-mind: Ride” is speciaal voor de ruitersport ontwikkeld. Dit apparaat geeft een intenser trilsignaal af en is instelbaar op 2, 4 en 6 minuten. De re-mind stop je bijvoorbeeld in je zak en trilt om de paar minuten. Steeds weer word je bewust gemaakt van een door jou gekozen verbeterpunt. Op naar een optimale balans en communicatie tussen jou en het paard.

Hippisch Sportoefentherapie

Heb je lichamelijke klachten, het gevoel dat je tegen een beperking aanloopt, of vind je het lastig om te voelen wat jouw optimale houding is? Dan is het raadzaam om een therapeut te zoeken die je daarbij kan helpen. Voor algemene klachten kun je naar een oefentherapeut of fysiotherapeut bij jou in de buurt. Specifiek voor het verbeteren van jouw houding en zit, kan een Hippisch Sportoefentherapeut jou op professionele wijze begeleiden.

Klik hier om de ‘Ride’ te bestellen

Remind2Change Herenweg 77, 3648CB, Wilnis
Heeft u een vraag?
Stuur ons een bericht
Back To Top