skip to Main Content
Verbeter Je Zithouding Met Deze Unieke Oplossing

Verbeter je zithouding met deze unieke oplossing

Dat een verkeerde houding de nummer één oorzaak is voor verschillende gezondheidsklachten zoals rugpijn, nekpijn en schouderpijn is bij velen bekend. Veel van deze klachten worden veroorzaakt door langdurig, foutief zitten. Aangezien je bij fulltime werken ruim 8 uur achter een bureau zit, kan een verkeerde houding al gauw resulteren in diverse rugklachten. “Neem regelmatig een actieve houding aan”, is een veelgehoorde kreet. Een goede tip, het kost immers weinig moeite om een goede zithouding aan te nemen en het zorgt voor vele voordelen. Helaas zit hier nou net de crux. Hoe verbeter je je zithouding als je hier niet continu aan denkt? En zijn je hersens wel in staat je hier regelmatig aan te herinneren?

Proef op de som

“Houd je rug recht”, “Ga rechtop zitten”, “Niet voorover leunen”; tal van goede adviezen die echter moeilijk vol te houden zijn. Neem de proef maar eens op de som. Zie je een collega voorovergebogen of ingezakt zitten? Maak hem hiervan bewust en laat hem zijn houding corrigeren. Gegarandeerd dat deze collega binnen een mum van tijd onbewust zijn oude houding weer heeft aangenomen. Jouw reminder heeft tijdelijk geholpen, maar heeft niet voor een langdurige verandering gezorgd. Hoe maak je van een reminder een gewoonte?

Bewust rechtop zitten kun je leren

De techniek staat voor niets! Een goede houding kun je aanleren met behulp van re-mind. De re-mind is een klein apparaatje dat je regelmatig een klein trilsignaal geeft om je te herinneren aan je houding. Het mooie aan de re-mind is dat hij op onregelmatige momenten trilt, waardoor je continu een trigger krijgt om je houding te corrigeren. Dus zit je in een meeting, achter je computer óf ben je aan het lunchen, met re-mind krijg je een continue reminder om je houding te verbeteren.

Re-mind: het technologische steuntje in de rug

Door re-mind elke dag met je mee te nemen, merk je binnen de kortste keren een verbetering in je houding en gedrag. Vooral mensen met last van een stijve nek of onderrug door langdurig computergebruik zullen gebaat zijn bij het dragen van dit kleine apparaatje. Re-mind heeft een ingebouwde leercurve. Hierdoor krijg je in het begin zoveel mogelijk ‘o ja’ momenten en bouwt de reminder langzaam af, zodat je steeds meer automatisch in de juiste werkhouding blijft zitten. Een goede zithouding kun je dus wel degelijk aanleren!

Kijk hier voor meer informatie over de Re-mind, of vraag er naar bij uw fysio- of oefentherapeut

Andere manieren om gezondheidsklachten te verminderen of tegen te gaan

Meer dan 8 uur op een dag achter je computer blijven zitten blijft natuurlijk ongezond. En aangezien niet ieder kantoor uitgerust is met zit-sta-bureaus, bureaufietsen, zitballen of loungebanken, is regelmatig opstaan en bewegen een must!

Nuttige tips om in beweging te komen:

  • Loop naar de keuken om koffie of thee voor je collega’s te halen
  • Loop langs je collega in plaats van een email te sturen
  • Stuur je printopdracht naar een printer op een andere verdieping
  • Introduceer staand-vergaderen of nog leuker; vergader tijdens een rondje lopen

Natuurlijk is het ook belangrijk om te controleren of je werkplek voldoet aan de eisen van de Arbowet. De normen NEN-EN 1005-4 en NEN-ISO 11226 zijn richtlijnen voor een juiste zithouding. In deze normen staan allerlei tips over het instellen van je werkplek, zoals de juiste zithoogte, helling van de zitten en de optimale hoogte van het beeldscherm.

Rug-, schouder- en nekklachten verminderen

Door alle tips toe te passen en de Re-mind te gebruiken zal je merken dat je je niet alleen meer bewust wordt van je werkhouding op kantoor. Ook trigger je je hersenen om van deze bewustwording een gewoonte te maken. En juist dát maakt het verschil.

Back To Top
Remind2Change Herenweg 77, 3648CB, Wilnis
Heeft u een vraag?
Stuur ons een bericht